Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Kötü patronun maliyeti 360 milyar dolar

31 Ocak 2013 Perşembe::

Kötü patronlar sadece çevrelerine negatif elektrik yaymakla kalmıyor aynı zamanda ekonomiyi de kötü etkiliyorlar. OnlineMBA.com tarafından yapılan bir araştırmaya göre her dört çalışan Amerikalıdan biri çalışma hayatında bir numaralı stres sebebsinin patronları olduğunu söylüyorlar.

Yazı Boyutu : A A A A


Çalışanların yüzde 44’ü, kariyerlerinin bir aşamasında müdürleri veya patronları tarafından sözlü, duygusal, fiziksel olarak suistimal edildiğini söylüyor. Yüzde 31’i ise patron tarafından takdir edilmediğinden şikayetçi. Bu memnuniyetsizlikler ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. İş ilişkilerinin ve yönetimin kötü olması, verimlilik kaybına neden oluyor. Kötü patronun neden olduğu motivasyon düşüklüğü nedeniyle aylaklık etmek, hasta numarası yapmak ve kasıtlı olarak hata yapmak ekonomiyi direkt olarak etkiliyor.

Çalışanların kötü bir patrondan sonra stres seviyelerinin sağlıklı bir düzeye gelebilmesi için 22 ay geçmesi gerekiyor. Ayrıca kötü yöneticiyle çalışanlarda kronik strese yatkınlık, depresyon ve endişe durumu gözlemleniyor. Bu da sinir sistemini etkiliyor hatta kalp krizine bile neden olabiliyor. Bütün bunların üstesinden gelmek için gidilen doktorlar, terapistler, psikologlar da şirketlere hem sağlık harcaması hem de kaybolan iş günlerine neden oluyor.

Bütün bu olumsuzluklar ve kayıplar göz önünde tutulduğunda ise, kötü patronların ve yöneticilerin Amerikan ekonomisine maliyetinin yılda 360 milyar doları bulduğu hesaplanıyor.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.